Wat maken wij

De films die wij maken hebben vooral een informatief karakter. Daarnaast maken we reportages van belangrijke persoonlijke gebeurtenissen.

Informatieve films 

Om mensen te bewegen deel te nemen aan een maatschappelijk project, een medische behandeling of onderzoek is heldere informatie noodzakelijk. Een film geeft mensen snel en op prettige wijze inzicht in wat men van een project, behandeling of onderzoek kan verwachten. In een film van ongeveer vier minuten laten we zien hoe een maatschappelijk project of een medische behandeling of onderzoek verloopt. De films bestaan uit interviews met projectleiders, deelnemers, behandelaren en patiënten. Verder tonen we activiteiten binnen het project of impressies van de behandeling.

Documentaires

Om mensen die lijden aan een bijzondere ziekte een indruk te geven wat zoal op hun pad kan komen kunnen de ervaringen van lotgenoten waardevol zijn. Met een film zijn nieuwe patiënten en hun omgeving makkelijk te bereiken. In een documentaire van 30 tot 45 minuten laten we zien hoe een patiënt omgaat met de ziekte en welke gevolgen de ziekte heeft voor het dagelijks functioneren. De films bestaan uit interviews met de patiënt en mensen in zijn of haar omgeving. We laten zien welke aanpassingen mogelijk zijn om het leven zo comfortabel mogelijk te maken. We filmen behandelingen en onderzoeken.

Videoreportages

Om te kunnen nagenieten van belangrijke gebeurtenissen zoals een huwelijk, een bijzondere verjaardag en een jubileum is voor sommige mensen een film nog waardevoller dan het bekende fotoboek. In overleg met betrokkenen leggen we de gebeurtenis op film vast zodat men steeds weer kan genieten van die bijzondere dag in het leven. Verder maken we reportages van evenementen.